Wednesday 28 September 2016

September lookbook

Знам, че попринцип не правя подобни постове, но реших да опитам нещо ново. Винаги съм обичала модата, а фотографията ми е любимо занимание от около две години насам, затова събрах няколко приятелки и ги помолих да дойдат в любимите си есенни тоалети. След това ги снимах и ето какво се получи:)




Това е Кари, която обожава есента. Общо взето живее за меките пуловери и грамадните шалове. Точно в този ден валеше, което беше добре за фона, но не и за фотоапарата. Тъй или иначе, целта на поста е да ви донесе вдъхновение, така че се надявам да не ви разочаровам.






А това е Криси, чиито по-нормални снимки изчезнаха, затова получавате тези. Тя много обича скъсаните си дънки, тениски с надписи(на тази пише "I think I'm in love with you. Wait, I was just hungry.") и предпочита жилетките пред якетата.





Тук със Сиана хванахме по-топло време, като за разнообразие. Забелязах, че напоследък този нюанс на жълтот стана много модерен и ,честно казано, си умирам за пуловер в такъв цвят. Нейният тоалет е небрежен, но същевременно изглежда доста спретнат, което го прави идеален за есента.









А това съм аз, вечно носеща поли. Честно казано имах друг подготвен асортимент от дрехи, но онези снимки не са за показване в интернет. Често обичам да напъхвам блузите си вътре в полите и отгоре да наметна някоя жилетка или коженото си яке.




Не знам до колко и дали изобщо ви е допаднал този пост, но смятам да правя доста подобни, така че не се притеснявайте да изказвате идеи и критики.

Monday 5 September 2016

My monthly recommendations- September

Тъй като идва новата учебна година и всички ще имаме по-малко време да правим каквото и да е, взех решение, че в началото на всеки месец задължително ще пиша по един подобен пост. В него ще препоръчвам най-различни книги, които са ме впечатлили, повлияли или съм ги заобичала по каквато и да е друга причина.

Трилогията, за която ще говоря днес, стана доста популярна у нас напоследък. Става дума именно за книгите на Симон Елкелес, с чието издаване се зае "Ибис". Повечето блогъри имат ревю на поне една от книгите, така че ще дам линкове на тези на Ева, Ади и Кая.


"Перфектна химия" ни въвежда в предградията на Чикаго и разделенията, поставени между хората. Тук става дума за перфектното момиче и лошото момче, нещо, което се среща в повчето любовни романи. Въпреки това, Елкелес успява да разкаже историята си увлекателно и да грабне читателя. Това е едно от малктоо подобни книги, които ще те накра да се замислиш.


Втората книга разглежда историята на средния брат Фуентес. Този път сюжетът не се развива във вече добре познатите предградия на Чикаго, а в Колорадо. Карлос е новото момче в училище, което е принудено да живее при един от преподавателите си. Естествено, освен всички други препятствия, Карлос трябва да се изправи и срещу пречката, която се оказва Киара- дъщерята на професора. Само бихте могли да гадате през какво ще преминат заедно.


И отново се намирме в Чикаго. Третият брат Фуентес, най-малкият- Луис, е геният в семейството. Мил и забавен, той обича да поема рискове. Въпреки това никога не е подозирал какво предизвикателство ше се окаже за него Ники Крус. В последната си книга от тази трилогия, Елкелес се е постарала да отговори на всичките ни въпроси спрямо предните две истории и да успее да ни накара да заобичаме изцяло създадения от нея свят.


Любовта и мистериите са гарантирани, а щастливият край е факт във всяка от книгите.Аз съм човек, който много обича този жанр и романи с подобен сюжет, така че изобщо не ми беше трудно да заобичам любовта на героите. Ако още не сте се захванали, не си губете времето и тичайте до най-близката книжарница!