Monday 31 August 2015

Фенка от Рейнбоу Роуъл

Искам да благодаря за възможността да работя с издателство "Егмонт" и да кажа, че ще се постарая това ревю да не съдържа спойлери.

Може би сте се чувствали сякаш ви смятат за луди, когато говорите за любимата си книга.  А може би в моментите, в които сте напълно задълбочени в света на Хари Потър или Пърси Джаксън. 
Романът на Роуъл разказва историята на едно момиче със същите проблеми. Главната героиня- Кат, е заклет фен на книгите за Саймън Сноу и дори пише фенска литература(по-позната като фенфикшън), пречупвайки историята през своите очи. 
Но когато Кат, заедно с по-отоврената си сестра-близначка Рен, отива в колеж, й става ясно, че животът там е малко по-различен отколкото в гимназията.

Нека започнем със съквартирантката на Кат-Рийгън. На пръв поглед страшничка, но всъщност много забавно написана и страхотен приятел. Мисля, че всички трябва да имаме по един такъв човек в живота си.

Ливай е най-добърият приятел/бившето гадже на Рийгън. Винаги усмихнат, привлекателен и умен, успява да вземе ума на Кат. Поставя се в най-различни ситуации само заради нея. Въпреки това Кат не успява да схване, че той я харесва, защото момчето винаги се държи мило с всички. Но след няколко неловки момента, една целувка по средата на нощта и доста смях от страна на читателя, двамата герои намират пътя си един към друг.

Близначката на Кат, Рен, както казах по-нагоре, е много по-безстрашна и опитна от сестра си. Обича да ходи по купони и още преди да отиде в колежа се сприятелява със съквартирантката си. Много ми хареса, че Рен премина през изпитанията, заради които в края на книгата тя беше наистина променена. Връзката на двете близначки беше толкова очарователна и вдъхновяваща.

Елементът с фенската литература и факта, че между главите имаше написани части от нея или от самите книги за Саймън Сноу беше впечатляващ. Много се заинтригувах и от тази история и нямам търпение в Америка(а надявам се и в България) да излезе отделната книга "Само напред, Саймън".

Финалът на романа беше просто перфектен. Да видия, че разказът на Кат е публикуван наистина ме зарадва и накара да се усмихна. 

В тази книга има всичко, което може да иска човек- реалистични герои, както смешни, така и тъжни моменти, увлекателен стил на писане и запомняща се история.

Препоръчвам на всеки, който си търси забавно четиво, изпълнено с приятелства, романс и забавление.

Е, това е от мен за днес.
Чао!

Friday 21 August 2015

The Chris Pratt Book Tag

Този блог само с такива постове се напълни, но благодаря на Кая за тага.

1.Guardians of the Galaxy: Любима група герои: Много се двоумя между "златното трио"- Хари, Рон и Хърмаяни- и Пърси, Анабет и Гроувър. Нека просто приемем и двете.

2.Andy Dwyer: Герой или книга, който/която харесваш въпреки недостатъците: За книга ще кажа "Girl online" на Зоуи Съг, която доста хора не харесват и признавам, че не е перфектното литературно произведение, но аз лично я намирам за сладка и забавна.  Относно героиня- Клариса от "Реликвите на смъртните". Мисля, че съм една от малкото, които я предпочита пред Теса.

3.Anna Faris: Любима двойка: О, де да беше една. Като се започне от Хари и Джини, минаваме през Ана и Сен Клер, стигаме до Каи и Синдер( и още доста).

4.Chris Evans: Любимо приятелство: Хм, ами между Хари и Хърмаяни, Синдер и Трън, Джейс и Алек и Уил и Джем.


5.Jurassic World: Лош герой: Драко Малфой(брои се, нали?), Себастиян Моргенстърн...


6.The Lego Movie:  Книга, която не получава достатъчно внимание: "The raven boys" определено не получава достатъчно в България, а трябва, прочетете я!


7.Everwood: Книга, която си прочел/а преди да стане популярна: Ами прочетох "Стъкления трон" преди доста хора у нас, но не знам дали се брои.


8.Transformation: Най - добро развитие у персонаж: Ами не знам. Има развитие в поведението на Джулиет, Америка, Теса. Мисля, че всички главни герои се променят доста от началото на дадена поредица до края й.

Тагвам Ана и Лияна.

Sunday 16 August 2015

Summer Lovin' Book Tag #2

Пиша този пост за втори път, защото първия го оплесках и не можах да го оправя, тъй като работя на таблета.

Благодаря на Лияна, че ме е тагнала.

1. Начало на лятото: Изберете книга с грабващо вниманието първо изречение- Ами, не знам дали се брои като първо изречение, но преди началото на първата част на "Създадена от дим и кост" наистина интригуващ е този цитат: "Имало едно време един ангел и един дявол, които се обикнали. Това не завършило добре".

2. Твърде горещо за навън: Изберете книга за един ден у дома- Ами много зависи от това в какво настроение съм. Но ако трябва да избирам измежду вече прочетените от мен книги, бих казала нещо на Стефъни Пъркинс. Или пък която и да е книга от поредицата за Хари Потър, because you are never wrong with HP.

3.Лятно пътешествие: Изберете книга за из път- Може би поредицата "Изборът", защото са интересни, но и леки за четене.

4.Студен чай: Изберете книга със студена среда- Ами ще кажа "Стъкленият трон", но не съм сигурна, че разбирам добре въпроса.

5.Неприятно слънчево изгаряне: Изберете книга, която никак не сте харесали, четена през тази година- Ами, не, че не я харесах, но й се дразнех страшно много. И то заради главната героиня, иначе историята се развиваше доста добре. Може би вече сте познали за какво говоря... Точно така, дами и господа, "Скарлет" a.k.a книгата с един от най-малоумните женски персонажи писани някога. Моля не ми се сърдете, но просто винаги се разпалвам.

6.Парливо четиво: Препоръчайте една от своите любими книги- Ох, толкова са много! Но ще кажа "Dream a little dream", защото няма с кого да я обсъждам и само чакам да ми дойде удобен случай, че да я спомена и някой да я прочете. Моля. Някой?

Е, това беше и не мисля, че има кого да тагна.

Чао!

Tuesday 11 August 2015

Booktube-a-thon wrap up

Така, този пост вече се изтри веднъж и бях на прага на истерията, но въпреки това мога гордо да заявя, че прочетох седем книги през изминалата седмица, въпреки че не точно тези, които бях планирала.
Поздравявам всички, участвали в маратона.

И така, в понеделник успях да завърша "Железния изпит", на който дадох 4,5/5 звезди. Макар да започнах доста късно сутринта, успях до пет следобед да съм готова с книгата и да се захвана с "Демонично стъкло". Нея завърших в 2,30 вечерта и от мен получи 4/5 звезди.

Във вторник прочетох "Моторни песни" на Вапцаров и наистина много се впечатлих от тази стихосбирка. Заслужава 5/5 звезди. Същия ден, след много чудене, реших да се пробвам с "Dream a little dream" от К. Гир.

Книгата четох сряда, а четвъртък сутринта я бях завършила и останах с невероятни впечатления. Влюбих се във всеки един персонаж, в стила на писане и в самата история. Моля някой да прочете книгата и да шипва заедно с мен Лив с Грейсън. А да, също така й давам 5/5 напълно заслужени звезди. С нея изпълнявам предизвикателството за книга, която много съм искала да прочета.

В петък прочетох "Аз съм знаменитост", която не харесах в началото, но после стана по-интересна и забавна и сладка. 3,5/5 звезди. С нея изпълних предизвикателството за последнозакупена книга.

Събота вечерта започнах "Маскарад" и я завърших отново рано сутринта. Тя е книгата, която прочетох на един дъх.

В неделя, след доста чудене, прочетох "Ние, лъжците" за последното предизвикателство. Получи 3/5 звезди.

Това е от мен, а вие какво прочетохте?

Sunday 2 August 2015

Наследницата от Кийра Кас

Отдавна не съм писала ревю, но честно казано това се дължи основно на мързела ми. Предупреждавам, също така, че този пост ще съдържа спойлери.

В четвъртата част от поредицата на Кийра Кас четем от гледната точка на дъщерята на Америка- Идлин. Момичето скоро ще трябва да управлява страната, но крал Максън държи на едно- да се проведе избор.

Идеята на книгата е наистина добра. Малко е странно това, че Америка и Максън са доста по-възрастни, че си имат деца. Но пък много ми допадна характера на Идлин, доста по-различен от този на майка и.


Чувствам, че съм една от малкото, които харесват дъщерята на Америка. По- властна и по- самоуверена е, но все пак цял живот е подготвяна да стане кралица и е свикнала всички да й се подчиняват.  Наистина на места беше ненужно гадна, но аз не мисля, че това беше нарочно. Все пак не е ходила като обикновените деца на училище, където да се научи как да общува нормално с всички около себе си. Освен това, когато се сближи с някои от участниците, започна да разбира какво е уместно и какво- не.

Забелязах също, че доста хора смятат за неправилен изборът на Идлин да изгони толкова много участници и то по такъв груб начин. Но ако бях на нейно място нито щеше да ми е приятно някой да влезе в стаята и първото нещо, което направи, е да ме огледа, нито да пита кога ще си получи парите. Все пак ще става владетел и трябва да се държат по-уважително с нея.

Никак не ми хареса, когато съдеше хората без избщо да е провела един нормален разговор с тях, но все пак до края на книгата отношението на Идлин към околните се променя значително, което много ме зарадва.

Относно самия избор- залагам, че този, който наистина ще спечели сърцето на момичето, ще е Кайл. Въпреки че много ми допадат още четири-пет момчета, смятам, че Идлин ще избере него.

Много искам да споделя с вас колко ми харесва идеята на кралското семейство. Някак си ме сгрява отвътре, когато чета за четирите деца на Максън и Америка. Цели три книги се разказваше предимно за тях двамата, а сега четем за синовете и дъщеря им.


Арън е един от най-прекрасните персонажи в книгата. Разумен, но забавен  и единственият човек, който е в състояние да накара Идлин да го слуша. Онази работа с писмото много ми хареса. Даде представа на бъдещата кралица какво наистина се случва около нея, което й беше необходимо.

Накрая стигаме до частта, където всички разбират, че Америка е получила инфаркт и Максън плаче, а момчетата отиват заедно при кралското семейство и книгата свършва. А сърцето ми е разбито и не знам какво да мисля. Това беше един наистина неочакван  финал и със сигурност мога да кажа, че нямам търпение за следващата част.

И това е за сега, чао!