Saturday 19 September 2015

Книги за подобряване на настроението

Лятото свърши и училището започна, което означава тонове домашни, влудяващи учители и дразнещи съученици. А какъв по-лесен начин да оправите настроението си от хубава книга?

1- На първо място, разбира се, е  Хари Потър. Просто тази поредица е толкова прекрасна, а когато препрочиташ книгите чувстваш някаква носталгия, сякаш вече си преживял всичко заедно с героите и сега просто се връщаш назад да си спомниш. Ако някой е направил грешката все още да не се е захванал с тази поредица веднага да се поправи.

2- Следва "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" и "Героите на Олимп". Да, да- знам, не споменавам ли тези и горната поредица за милионен път, не ми ли омръзна само тях да слагам на челните места? Ами, не. Дори не мисля, че е нужно да обяснявам колко забавни са поредиците на Р. Риърдън, защото вероятно сте го чували от всички ваши четящи приятели. Наистина си струват прочита, повярвайте ми.

 3- "Фенка" на Р. Роуел. Една от книгите, с които съм се забавлявала най-много. Героите са невероятни, а стилът е толкова приятен, че просто няма какво да не й харесаш на книгата. Засегнати са и някои сериозни теми, но това само допринася за разкоша на четивото.

4- Книгите на С. Пъркинс винаги са правилният избор. С тях ще се смеете, ще се радвате на сладките моменти, ще станете част от историята и живота на героите. Горещо ги препоръчвам.

5-  Която и да е от книгите на Джени Хан. Ще превеждат двулогията й "To all the boys i've loved before" и на български, за това няма с какво да се оправдавате. Тя пише изключително грабващо, оттук-оттам са вмъкнати остроумни фрази и всичките й мъжки персонажи са swoon worthy.

6- Съжалявам, но просто няма начин да не спомена "Скъпоценни камъни" на К. Гир. Толкова обичам тази поредица, че просто е невъзможно да си го представите. Да, който не я е прочел- да се заема.

 7- Ришел Мийд. Тази жена знае как да направи забавна всяка една ситуация. Главните й героини са много различни, но всяка от тях е добре написана, а всичките й второстепенни герои са различни и изключително приятни за четене.

8- Тук ще спомена една поредица, по която бях много вманиачена миналото лято- "Максимум Райд". Препоръчвам книгите до трета включително, защото след това стават доста блудкави, но пък са изпълнени с приключения и хумор.


Знам, че повечето от вас вече са чели почти всички от изброените по-горе поредици, но понякога просто има нужда да препрочетеш някоя old favorite, която да те направи щастлив.

Надявам се да съм била полезна.
Чао!






No comments:

Post a Comment