Monday 31 August 2015

Фенка от Рейнбоу Роуъл

Искам да благодаря за възможността да работя с издателство "Егмонт" и да кажа, че ще се постарая това ревю да не съдържа спойлери.

Може би сте се чувствали сякаш ви смятат за луди, когато говорите за любимата си книга.  А може би в моментите, в които сте напълно задълбочени в света на Хари Потър или Пърси Джаксън. 
Романът на Роуъл разказва историята на едно момиче със същите проблеми. Главната героиня- Кат, е заклет фен на книгите за Саймън Сноу и дори пише фенска литература(по-позната като фенфикшън), пречупвайки историята през своите очи. 
Но когато Кат, заедно с по-отоврената си сестра-близначка Рен, отива в колеж, й става ясно, че животът там е малко по-различен отколкото в гимназията.

Нека започнем със съквартирантката на Кат-Рийгън. На пръв поглед страшничка, но всъщност много забавно написана и страхотен приятел. Мисля, че всички трябва да имаме по един такъв човек в живота си.

Ливай е най-добърият приятел/бившето гадже на Рийгън. Винаги усмихнат, привлекателен и умен, успява да вземе ума на Кат. Поставя се в най-различни ситуации само заради нея. Въпреки това Кат не успява да схване, че той я харесва, защото момчето винаги се държи мило с всички. Но след няколко неловки момента, една целувка по средата на нощта и доста смях от страна на читателя, двамата герои намират пътя си един към друг.

Близначката на Кат, Рен, както казах по-нагоре, е много по-безстрашна и опитна от сестра си. Обича да ходи по купони и още преди да отиде в колежа се сприятелява със съквартирантката си. Много ми хареса, че Рен премина през изпитанията, заради които в края на книгата тя беше наистина променена. Връзката на двете близначки беше толкова очарователна и вдъхновяваща.

Елементът с фенската литература и факта, че между главите имаше написани части от нея или от самите книги за Саймън Сноу беше впечатляващ. Много се заинтригувах и от тази история и нямам търпение в Америка(а надявам се и в България) да излезе отделната книга "Само напред, Саймън".

Финалът на романа беше просто перфектен. Да видия, че разказът на Кат е публикуван наистина ме зарадва и накара да се усмихна. 

В тази книга има всичко, което може да иска човек- реалистични герои, както смешни, така и тъжни моменти, увлекателен стил на писане и запомняща се история.

Препоръчвам на всеки, който си търси забавно четиво, изпълнено с приятелства, романс и забавление.

Е, това е от мен за днес.
Чао!

No comments:

Post a Comment