Tuesday 28 April 2015

Рисунка за Айла от Стефъни Пъркинс

Хора! Жива съм! И най-накрая прочетох тази книга!
Здравейте книжни червейчета! Отново съм тук, ала този път не с таг(кой да повярва), а с ревю на "Рисунка за Айла" от С. Пъркинс.

Последната част от трилогията е написана от гледната точка на Айла Мартин-мечтателка, тиха и спокойна ученичка, която от край време си пада по Джош, най-добрият приятел на Етиен Сен Клер от "Целувка за Ана". Оказва се, че Джош също харесва момичето и те скоро се сближават. Ала едно тяхно приключение може да им донесе много беди, а връзката им- да се окаже застрашена.

Стефъни Пъркинс и този път показва способността си да те въвлече в историите си, а ти да не можеш да откъснеш нос от книгата дори и за минута. Написан съвсем леко и приятно, романът представя на читателя и някои сериозни- теми за взаимоотношенията между приятели, повече от приятели, семейство, деца и родители.

Хареса ми спокойният, ала приключенски нрав на Джош. Момчето беше глътка чист въздух за мен, защото понякога много се дразнех на нрава на Айла. На моменти изобщо не го разбираше и мислеше само за себе си. Но въпреки това осъзна грешките си и се постара да не ги повтаря. Изключително много се промени в хода на нещата. Някак си порасна, от малка глезла се извиси в истинска млада жена, която преосмисля действията си и планира постъпките си, а не прави всичко, когато и хрумне.
А Джош милият все се опитваше да поправи недоразуменията, които двамата с момичето допускаха. Разбира се и той се промени. Осъзна доста неща и заздрави връзката с родителите си. Започна да се разбира с Кърт(най-добрият приятел на Айла) и направи всичко по силите си, само и само приятелката му да е щастлива. Адмирации!

Освен това отново се срещаме с Ана и Сен Клер, и Лола и Крикет. Както и с Мередит! Моментът, в който и те участваха, ми е любим, а и се случва нещо незабравимо очарователно.

Е, надявам се вече обмисляте дали да не прочетете книгата. А ако досега не сте чели останалата част от поредицата какво чакате???
Това е от мен.
Чао!

No comments:

Post a Comment