Monday 16 February 2015

Какво да четем когато не знаем какво ни се чете или добре че съм аз да ви спася:D

Здравейте, хора!
Не съм поствала от толкова отдавна, за което съжалявам, знам, че много ви липсвах :D, но седми клас изисква доста учене и по-малко четене и писане в блога.
Както и да е нека преминем към днешния пост.
След дълги размисхления реших, че просто ще препоръчвам книги. След като в you tube всички напоследък започнаха да правят такива видеа мисля, че няма да е лоша идея.
Всъщност просто ще бъде "ако харесвате тази книга/поредица, определено ще ви допадне това". И така, да започваме.
Игрите на Глада и Дивергенти. Ако сте чели едното, то другото ще ви допадне не по-малко. Не слушайте това, че Вероника Рот копира Сюзън Колинс. Първоначално и аз бях на това мнение, но всъщност поредицата се развива в изцяло друга посока.
Ако сте фенове на Създадена от дим и кост, то определено прочетете поредицата Скъпоценни камъни на Керстин Гир. Самите истории нямат много общо, но чувството за мистичност и магия е същото.
Харесвате книгите на Срефъни Пъркинс? Тогава определно препоръчвам пордицата Саванти на Джос Стърлинг. Вярно е, че едното се води фентъзи, но определно романсът е точно толкова добър и очарователен.
Чете ви се нещо като Изборът на Кийра Кас? Е, Стъкленият трон трябва да свърши работа. Има много повече, ами, битки и магия, но също така включва замъци, рокли, принц и страж.
Ако ви се чете нещо в стил Хари Потър, определено обърнете внимание на Пърси Джаксън и боговете на Олимп(нищо, че не е също толкова магично, доверете ми се и го прочетете) или поредицата за Совите от Га'Хуул от Катрин Ласки.
Търсите си нещо, от което да ви побият тръпки, но в същото време да включва незабравима любовна история? Непременно прочетете The unbecoming of Mara Dyer. Не са я превели на български(гадняри), но си заслужава. 
Ако не знаете какво ви се чете(което ми се случва доста по-често от колкото трябва) тогава Fangirl от Rainbow Rowell. Невероятно прекрасен роман за всеки маниак на тема книги иии сериали. Но понже и тя е само на английски, ако си търсите  нещо на български, трябва ви Стефъни пъркинс, или пък Дженифър Арментраут. 
И последно, но не на последно място, ако все още не сте чели Реликвите на смъртните или Петата вълна, направете го! Те няма да се прочетат сами.
Е, това е за днес. 
Чао!
ПС ако някой знае сайт, от където мога да си тегля книгите, за това са направени коментарите ;)

No comments:

Post a Comment